ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ

Ιστορική δικαίωση του "Δαυλού"
Ημερομηνία : 09 - 01 - 2009

Ιστορική δικαίωση του «Δαυλού»:

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1.221 ΧΡΟΝΙΑ


Μεγάλη είδηση: Στις 8 Μαρτίου, εορτή της «Κυριακής της Ορθοδοξίας», στην σχετική τελετή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποσιώπησε το κείμενο των Επτά Αναθεματισμών κατά των Ελλήνων, το οποίο διαβαζόταν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σʼ όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα μοναστήρια μέχρι το 2008 μ.Χ., από το 787 μ.Χ., όταν το καθιέρωσε η εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδος ως «Κανόνα». Η σιωπηρή αυτή κατάργηση των Αναθεματισμών κατά των Ελλήνων, που έσπασε μια ιστορική παράδοση 1221 ετών, συντελέσθηκε ύστερα από τον 12χρονο αγώνα του «Δαυλού» (βλ. τεύχη 224-225, 247, 285), στον οποίο έλαβε θετική στάση και ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος. Περισσότερα για τις ύβρεις της Ορθοδοξίας κατά των Ελλήνων ως λαού και του Ελληνικού Πολιτισμού βλέπετε: «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας.- Όσα εγκρίνει και χρησιμοποιεί σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος», εκδ. «Δαυλός», 2007 (http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/ybristika.pdf)


Ο δρ. Θεολογίας-Κοινωνιολογίας Γ. Μουστάκης δήλωσε, ότι το ιστορικό αυτό γεγονός της 8/3/2009 αποτελεί συνέπεια του κλονισμού της βυζαντινής δομής της σημερινής ελληνικής κοινωνίας στις τελευταίες δεκαετίες, ενός κλονισμού στον οποίο συνέβαλε τα μέγιστα η 27χρονη (1982-2008) προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή του περιοδικού «Δαυλός».


Κατεβαστε ΟΛΑ τα τευχη του ΔΑΥΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ απο εδω, οσο υπαρχει ακομη καιρος.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ - Ο αδικημένος Ελληνας

Tυπικά είναι αρκετά δύσκολο να συναντήσεις τον κ. Γκιόλβα κι ακόμη δυσκολότερο να επιτύχεις την κάρπωση αποκαλυπτικών δηλώσεων του. Ο ίδιος αποφάσισε όντας σε μεγάλη ηλικία πλέον να είναι φειδωλός σε αναφορές γύρω από την ενδιαφέρουσα ζωή του, τις συνεργασίες του με κορυφαίες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο (όπως ο Αϊνστάιν και ο Νίκολα Τέσλα) και κυρίως σε ορισμένες εφευρέσεις τις οποίες ο Ελληνας εφευρέτης χαρακτηρίζει «απόρρητες» για την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν διστάζει όμως να μιλήσει για άλλες σημαντικές ανακλύψεις του, να εκφράσει παράπονα για την αδιαφορία της Πολιτείας προς το έργο του και να διακινδυνεύσει απόψεις του σε σχέση με τις εξωγήινες οντότητες που κατά τους ισχυρισμούς του συνδέονται με το γένος των Ελλήνων. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Θα πρεπει ομως να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη. Ας δουμε τι σημαινει "Αεναος Ελληνισμος"
"Αεναος".
αέναος -η -ο [aénaos] Ε5 : που είναι ή γίνεται από πάντα, διαρκώς και για πάντα· αιώνιος: Ο ~ κύκλος της ζωής. Tο αέναο γίγνεσθαι. αέναα ΕΠIΡΡ πάντοτε, διαρκώς, και τώρα και πάντα: Ολοένα κάτι πεθαίνει και κάτι ~ εκκολάπτεται και γεννιέται.
"Ελληνισμος¨.
ελληνισμός ο [elinizmós] Ο17 : το σύνολο των Ελλήνων, ως φορέας μιας κοινής πολιτιστικής παράδοσης και δημιουργίας· (πρβ. ρωμιοσύνη): Φραγκοκρατούμενος / τουρκοκρατούμενος / υπόδουλος ~. Ο ~ εκτός της ελληνικής επικράτειας. Ο ~ της διασποράς. Ο ~ της Aυστραλίας / της Aμερικής / του Πόντου. Tο βίαιο ξερίζωμα του ελληνισμού της Mικράς Aσίας. Ελλαδικός / κυπριακός / απόδημος ~.
[λόγ. < γερμ. Hellenismus `Έλληνες και εξελληνισμένοι κατά την ελληνιστική εποχή΄ (δες και ελληνιστικός) < ελνστ. ῾Ελληνισμός `μίμηση ελληνικών τρόπων, χρήση της ελληνικής γλώσσας΄ (όμως το ελνστ. -ισμός δεν έχει περιλ. σημ.)] (πηγη> www.greek-language.gr)
Στην επεξηγηση του Ελληνισμου ομως υπαρχει και ο όρος ¨έλληνας¨. Ας δουμε τι εχουμε εδω.
"Ελληνας"
Έλληνας ο [élinas] Ο5 θηλ. Ελληνίδα [eliníδa] Ο26 : 1.αυτός που κατάγεται από την Ελλάδα ή που ανήκει στο ελληνικό έθνος: Οι αρχαίοι Έλληνες. (ως επίθ.): Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές. Ο ~ πρωθυπουργός. H Ελληνίδα μάνα. 2. αυτός που έχει ελληνική ιθαγένεια ή υπηκοότητα. (ως επίθ.): ~ πολίτης.
[λόγ. < αρχ. *Ελλην, αιτ. -ηνα· λόγ. < αρχ. Ἑλληνίς, αιτ. -ίδα] ετσι μας λεει το λεξικο του http://www.greek-language.gr/


κατα τον Ισοκρατη, φερεται οτι ειπε.
"οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας" (παρ. 50).(πηγη.ULRICH WILCKEN - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 1976, Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι.Τουλουμάκου)
αλλα υπαρχει και μια αλλη αποψη. αυτη εδω.



τα συμπερασματα, δικα σας.

ΔΕΛΦΟΙ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Είτε αρεσει, είτε δεν αρεσει σε μερικους,  ΕΔΩ ειναι το κεντρο του ΚΟΣΜΟΥ.  Απο εδω ξεκιναει το φως για να φτασει στα πέρατα της Οικουμενης.